Home > Failed To > Failed To Find Mountpoint

Failed To Find Mountpoint

Visit Disconnected Jottings from Alsace Acer Aspire TC-100-007: Multi boot W10 / 16.04 Unity / 14.04LTS: Canon iP7250: Epson V200: also Asus 1015PED: W7 / 14.04.1LTS Unity Adv Reply May Labels: appliance, disk, fail, fsck, lvm, vcenter, vsphere 0 comments: Post a Comment Newer Post Older Post Home Labels java fedora linux Cloud Foundry ant business travel hack hibernate ssh testing As for network interfaces, what do you get when you do an "ifconfig"? Offline #5 2015-02-25 08:46:06 elukas Member From: Avignon, France Registered: 2012-03-14 Posts: 18 Website Re: [SOLVED] Fail to mount LVM on start up I finally solved my issue.It seems that the Check This Out

I read several threads with similar titles but did not understand what to check next. Top pschaff Retired Moderator Posts: 18276 Joined: 2006/12/13 20:15:34 Location: Tidewater, Virginia, North America Contact: Contact pschaff Website Re: Mount local filesystem: FAILED Quote Postby pschaff » 2009/06/05 02:26:06 What happens Thanks. -- Reply With Quote 0 06-13-2006,10:48 AM #2 Websurfin View Profile View Forum Posts View Forum Threads Newbie Join Date Jun 2006 Posts 6 /home is just a Offline #3 2012-01-20 01:42:30 Allan is always right From: Brisbane, AU Registered: 2007-06-09 Posts: 10,479 Website Re: [Solved] Pacman: Could not determine root mount point Is you /etc/mtab a symlink to

I can't think of any other problems you'd have in that environment. User contributions on this site are licensed under the Creative Commons Attribution Share Alike 4.0 International License. [email protected]:127.service - LVM2 PV scan on device 9:127 Loaded: loaded (/usr/lib/systemd/system/lvm2-pvscan@.service; static; vendorpreset: disabled) Active: failed (Result: signal) since ven. 2015-01-30 11:16:56 CET; 16min ago Docs: man:pvscan(8) Main PID: 167 (code=killed, Topics: Active | Unanswered Index »System Administration »[SOLVED] Fail to mount LVM on start up Pages: 1 #1 2015-01-29 09:03:51 elukas Member From: Avignon, France Registered: 2012-03-14 Posts: 18 Website [SOLVED]

janv. 30 11:15:25 localhost lvm[162]: Cannot proceed since lvmetad is not active. I fall in rescue mode (type root password and correct blabla or Ctrl+D blabla).But if I disabled and enabled the vg, everything goes fine.I named ssd-mediacenter the VG on the SSD Thank you Adv Reply August 13th, 2008 #2 tamoneya View Profile View Forum Posts Private Message I Ubuntu, Therefore, I Am Join Date Feb 2008 Location US Beans 2,782 DistroUbuntu Visit Ubuntu GUI Fan Club . . . .

Top drbillc Posts: 74 Joined: 2009/05/30 14:02:46 Location: MD Re: Mount local filesystem: FAILED Quote Postby drbillc » 2009/06/05 15:30:03 Hey! Last edited by jonog (2012-01-20 01:48:54) Offline #7 2012-01-20 01:50:41 karol Archivist Registered: 2009-05-06 Posts: 25,436 Re: [Solved] Pacman: Could not determine root mount point Have you done this: http://www.archlinux.org/news/filesyste … Forum Join Now Featured New Posts FAQ Rules Forum Actions Mark Forums Read Quick Links Today's Posts My Posts View Site Leaders Helpdesk Memberships Web Hosting News Find A Host Advanced For details and our forum data attribution, retention and privacy policy, see here CentOS The Community ENTerprise Operating System Skip to content Search Advanced search Quick links Unanswered posts Active

Lets confirm though: Code: sudo blkid /dev/sda1 If it is something other than : 536f21dd-c960-4e4c-bbb0-620549294d6e then it means that the IDs got messed up. Adv Reply August 13th, 2008 #6 MooseMagnet View Profile View Forum Posts Private Message Gee! Tango Icons Tango Desktop Project. Well, the good news is that there are some great guides out there to get you part of the way to a solution.

Offline #5 2012-01-20 01:46:15 karol Archivist Registered: 2009-05-06 Posts: 25,436 Re: [Solved] Pacman: Could not determine root mount point Why doesn't df see you / partition?First read Allan's post - maybe Because of this some operations may be unavailable. Ubuntu Logo, Ubuntu and Canonical Canonical Ltd. Results 1 to 4 of 4 Thread: Failed to find mount point for /home Tweet Thread Tools Show Printable Version Subscribe to this Thread… Search Thread Advanced Search Display Linear

vBulletin 2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd. his comment is here Apache is installed. Simon Log in or register to post comments #3 Sun, 10/16/2005 - 09:41 Joe Pro Licensee The solution is to disable disk quotas. I had apparently split the last 2 lines and changing it to your suggestion made the problem go away.

the file /etc/fstab is used to automount partitions when the OS boots. These Aren't Roasted! Top Display posts from previous: All posts1 day7 days2 weeks1 month3 months6 months1 year Sort by AuthorPost timeSubject AscendingDescending Post Reply Print view 8 posts • Page 1 of 1 Return this contact form I have my home backed up so I didnt lose anything.

All Rights Reserved. Don't understand why it worked OK with Iomega Linux last week & I have the screenshot to prove it! I got around this by configuring fstab with an arch-usb, but it seems like things aren't fully back to the way they were.

Mail server Sendmail is installed and configured.

Log in or register to post comments #4 Tue, 01/31/2006 - 16:18 Joe Pro Licensee This is some kind of "virtual" dedicated server, I presume? janv. 30 11:16:56 mediacenter systemd[1]: [email protected]:127.service: main process exited, code=killed, status=9/KILL janv. 30 11:16:56 mediacenter systemd[1]: Unit [email protected]:127.service entered failed state. Join Date Dec 2007 Location Trego, Montana, USA Beans 165 DistroUbuntu Studio 10.04 Lucid Lynx Re: /dev/sda1 Warning: Unable to find mountpoint One more. The time now is 08:55 PM. © WebHostingTalk, 1998.

Send a Postcard! | Blog | PGP Key: F99FFE0FEAE999BD Offline #4 2012-01-20 01:43:05 jonog Member Registered: 2012-01-19 Posts: 7 Re: [Solved] Pacman: Could not determine root mount point Hi karol, thanks Thanks for any help! Registration at Web Hosting Talk is completely free and takes only a few seconds. navigate here Thanks a bunch.

[email protected]:~$ cat /etc/fstab # /etc/fstab: static file system information. # # proc /proc proc defaults 0 0 # /dev/hda1 UUID=4b965817-e3ad-4e72-8905-81f851c5662d / ext3 defaults,errors=remount-ro Okay let me explain. Advertisement Register for Free! Advertisement Web Hosting News Self-Proclaimed Inventor of Email Files $15 Million Defamation Lawsuit Against Techdirt New Report Shows Big Three Hyperscale Cloud Vendors in Tight Race to Win Over Customers U.S.

Topics: Active | Unanswered Index »Newbie Corner »[Solved] Pacman: Could not determine root mount point Pages: 1 #1 2012-01-20 00:52:44 jonog Member Registered: 2012-01-19 Posts: 7 [Solved] Pacman: Could not determine I rebooted etc but still no success. Register New Posts Advertising Contact Us Advertise Privacy Statement Terms of Service Sitemap Top Hosting and Cloud Web Hosting Talk HostingCon WHIR Hosting Catalog Hottest Hosts Data Centers Data Center Knowledge The results of doing as you suggest are in the attached file results.txt and copied belowCode: Select all[~]# mount -a
mount: mount point swap does not exist
mount: mount point does

Offline #6 2012-01-20 01:47:48 jonog Member Registered: 2012-01-19 Posts: 7 Re: [Solved] Pacman: Could not determine root mount point Thanks for your help, Allan.My mtab is not a symlink, I tried Tell me what this output is: Code: sudo blkid /dev/sda5 Then I can tell you if there is a problem with /dev/sda5 as well. http://lists.swelltech.com/pipermail/webmin-l-archive/2003-July/015712.html Apparently no solution? These Aren't Roasted!

Do I still have a problem? I dont think pacman is at fault because both mtab and df show the root fs is absent.About a week ago, after a different update my system did not start the And let's say you are running a small storage server for that home lab that is hosting the disks for that vCenter Appliance. Last edited by jonog (2012-01-20 05:02:21) Offline Pages: 1 Index »Newbie Corner »[Solved] Pacman: Could not determine root mount point Board footer Jump to Newbie Corner Installation Kernel & Hardware Applications

Killing. All Rights Reserved. Basically run through the entire process again but modifying the second UUID in fstab and replacing /dev/sda1 with /dev/sda5 Desktop: Q6600 OC: 343 x 9, 4 GB RAM, 8600 GTS Twinview To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

It is referencing a UUID but something got changed around (dont know why so dont ask).