Home > Failed To > Failed To Open Parallel Port Lpt1 Arduino

Failed To Open Parallel Port Lpt1 Arduino

Apr 7, 2012 Posts: 1 View posts #7 Posted by cdesch: Thu. Log in or register to post comments Top dl8dtl Level: Raving Lunatic Joined: Fri. Arduino used to support Sanguino boards, but it looks like they removed support? This seems unlikely. this contact form

Sep 9, 2011 - 01:01 PM 12345Total votes: 0 > where i can get install_giveio file? Last edit at 09/20/2011 10:58AM by fteo88. Reply Quote Page 1 of 3Pages:123 Newer Topic Older Topic Print View RSS Sorry, only registered users may post in this forum. i hoop it will help some one! :) Log in or register to post comments Top Jepael Level: Raving Lunatic Joined: Mon.

failed to open parallel port "lpt1"http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2361464.htmlavrdude: can't open device "giveio" | AVR Freaksavrdude: failed to open parallel port "lpt1" make.exe: *** ... I will try it with a Arduino mega in a week or so, and if there are any major differences I will add in a section for the Arduino Mega. Not the answer you're looking for? Then you plug it into the computer, and the wires run to the ISP on the board.

Can anyone verify?), and the USB provides my power. [www.arduino.cc] This is the overall adapter and I wrote up a summary of how to apply their drawing (which is dumb, why Saw pictures that used serial to parallel port using resistors. Ordered older atmega328 Genuine Arduino Duemilanove. avrdude: failed to open parallel port "/dev/parport0" So seems like need to install few files.

What are the benefits of an oral exam? Ensure you have selected the right device (probably a COM# port for windows) Also make sure that the correct board (Uno/Decimielia) is selected. –ZnArK Sep 18 '12 at 13:29 Log in or register to post comments Top madworm Level: Rookie Joined: Mon. themakersworkbench.com and the reprap wiki is the same thing.

May 24, 2004 Posts: 6279 View posts Location: Tampere, Finland #4 Posted by Jepael: Tue. Error message - avrdude: stk500_recv(): programmer is not responding Hot Network Questions Why does the U-2 use a chase car when landing? To complete the subscription, please click the link in the email we just sent you. Can you see > your boards in your device manager?

Also: There are several threads here at AVRfreaks that match the search string avrdude: can't open device "giveio". I was under the impression it only works with WinXP. Blog. Arduino Home Buy Download Products Arduino Genuino AtHeart Certified Learning Getting started Tutorials Reference Education Playground Forum Support FAQ Contact Us Blog LOG IN SIGN UP Arduino Forum > Using Arduino

Reply Quote fteo88 Re: Error burning bootloader atmega1280 & 644P September 16, 2011 11:57AM Registered: 5 years ago Posts: 57 wiring is based on wiki below: [reprap.org] Yes it is a http://blackplanetsupport.com/failed-to/failed-to-bind-socket-on-port-0.html Dec 7, 2008 Posts: 18 View posts #7 Posted by Eldarpoli: Wed. Many thanks for any suggestion! port> switch.

Anybody had sucess bl? Rafael Cosman Newbie Posts: 10 Karma: 0[add] Re: Parallel Programmer #9 May 31, 2011, 12:04 am Quote from: johnwasser on May 29, 2011, 02:26 amWell, I've run out of ideas. all you need is to copy giveio.sys to c:/windows/system32 and then run cmd in admin mode from the cmd run install_giveio.bat that is located in your Winavr/bin and its all!! http://blackplanetsupport.com/failed-to/port-forwarding-failed-to-bind-to-port.html I am still getting the original "not in sync" error. –Andrew Donelick Sep 19 '12 at 23:45 add a comment| up vote 0 down vote accepted It turns out that the

Reply Quote marnargulus Re: Error burning bootloader atmega1280 & 644P September 19, 2011 12:24PM Registered: 5 years ago Posts: 129 I don't have any photos right now, I can take a But you can go to a radio shack, get the parallel port plug (DB25 I think?), and just wire directly to the pins. Log in or register to post comments Top cdesch Level: New Member Joined: Sat.

i found the problem!!

Jan 30, 2007 - 09:28 AM 12345Total votes: 0 Can ny1 help me set my parallel port.I did exactly what has been told in the earlier posts but am getting errors.The The basic issue here is that Win32 (at least the older versions) lack any kind of bitbang driver that ships with the OS, which can be used to pass bit IO I never had that problem before, I exchanged the 74HC244 on the pony-stk200 but it didn't help. I have checked the COM port, checked the chip type, checked the component installations, updated the FTDI drivers, hit the reset button, tried the latest Arduino software, and yes, I have

Pas de panique, on va vous aider ! Make sure the FTDI drivers are installed for the USB to serial converter. Reply Quote marnargulus Re: Error burning bootloader atmega1280 & 644P September 16, 2011 12:25PM Registered: 5 years ago Posts: 129 Try putting a 110-124 Ohm resistor between the reset pin and http://blackplanetsupport.com/failed-to/failed-to-bind-to-port-0.html Should be part of any Win32 AVRDUDE distribution.

It will be under COMS and Ports in device manager. Any help in those? "Ziggy really sang, screwed up eyes and screwed down hairdo. I am running on a 32-bit Windows 7 machine. I tried a bunch of different cables until I found one that works, and now uploading occurs without any problems.

Saiba MaisFindeen - Copyright © 2013 DirectoryVideosNewsJobsLoginSign upFrançaisEnglishEspañolPortuguêsDeutschNederlandsItalianoрусскийAmericanSearchHomeSearchDirectoryavrdude failed to open parallel port lpt1Advertising Parallel Programmer - Arduino Forumavrdude: can't open device "giveio" avrdude: failed to open parallel port "lpt1"http://forum.arduino.cc/index.php?topic=62467.0avrdude: failed johnwasser Shannon Member Posts: 13,899 Karma: 1058[add] Re: Parallel Programmer #1 May 28, 2011, 11:03 pm Perhaps 'giveio' is failing to open BECAUSE the parallel port won't open. Reply Quote fteo88 Re: Error burning bootloader atmega1280 & 644P September 20, 2011 10:19AM Registered: 5 years ago Posts: 57 Soldered 5 pins to DB25 (DAPA) connected to lpt1 back of Click here to login This forum is powered by Phorum. ! , ! << Powered by Exclusive Bulletin Board ExBB FM 1.0 RC1 Smiles

Since I'm running Ubuntu, I can't be a great source of troubleshooting your system. Is your arduino connected to lpt1? Dec 20, 2002 Posts: 7524 View posts Location: Dresden, Germany #9 Posted by dl8dtl: Fri. was getting two avrdude errors - can’t open device “giveio” and failed to open parallel port “lpt1”.https://www.sparkfun.com/users/339903Error burning bootloader atmega1280 & 644P - RepRap Forumsavrdude: stk500_program_enable(): protocol error, expect=0x14, resp=0x50 avrdude:

Thanks for those suggestions, but neither of those work for me. This option will leave those parallel port pins active ... Ran Avrdude and error while burning bootloader: can't open device "giveio". Apr 13, 2012 - 07:05 AM 12345Total votes: 0 Does your win 7 64-bit actually have a DB25 socket for an LPT port?