Home > Failed To > Startx Failed To Load Module

Startx Failed To Load Module

Contents

How to find all macOS applications which are not from the App Store? Offline #13 2011-11-09 18:55:02 karol Archivist Registered: 2009-05-06 Posts: 25,436 Re: [SOLVED] startx --> (EE) Failed to load module "mach64" ... "vesa" ... https://wiki.archlinux.org/index.php/xorg#Running permalinkembedsavegive gold[–]knocklessmonster 0 points1 point2 points 2 years ago(0 children)You don't need those packages if you've already got a window manager or session manager. Introduction to Linux - A Hands on Guide This guide was created as an overview of the Linux Operating System, geared toward new users as an exploration tour and getting started Check This Out

Now startx is working. Then post Xorg.0.log again. You need to edit your first post and add '[solved]' to the thread's title. The fourth time was the charm.We all missed it, that there might be another configuration file, some place to tell the kernel which video driver to use.

Failed To Load Module Vesa Ubuntu

Using the first Screen section. [ 53.472] (==) No screen section available. Closing log file.I wgetpaste'd the latest /var/log/Xorg.0.log and /var/log/Xorg.0.log.old. Using the first Screen section. [ 465.317] (==) No screen section available. Hate to make it a habit...

If no devices become available, reconfigure udev or disable AutoAddDevices. [ 53.668] (II) Loader magic: 0x802c60 [ 53.668] (II) Module ABI versions: [ 53.668] X.Org ANSI C Emulation: 0.4 [ 53.668] permalinkembedsaveparentgive goldaboutblogaboutsource codeadvertisejobshelpsite rulesFAQwikireddiquettetransparencycontact usapps & toolsReddit for iPhoneReddit for Androidmobile websitebuttons<3reddit goldredditgiftsUse of this site constitutes acceptance of our User Agreement and Privacy Policy (updated). © 2017 reddit inc. Different tasks, same characters Equation system with two unknown variables Finding intersection points of two surfaces (lists) What is this blue thing in a photograph of a bright light? Open /dev/dri/card0 No Such File Or Directory Closing log file.xinit: giving upxinit: unable to connect to X server: Connection refusedxinit: server error$$$$$ I have a feeling that it's not as simple as running-as-user over running-as-root (probably X as

bernarcher wrote:Just edit your first post, there you (and only you) will get access to the title line ("Subject"). Failed To Load Module Fbdev Unless someone has a better idea, I'd say we should just let this one go by the wayside Nothing is too wonderful to be true, if it be consistent with the kodon View Public Profile View LQ Blog View Review Entries View HCL Entries Find More Posts by kodon 03-28-2007, 04:31 AM #3 paind Member Registered: Mar 2007 Location: Moscow Marcus dhkuhl at optonline Dec4,2009,2:46PM Post #6 of 12 (5412 views) Permalink Re: Re: X fails after new install [In reply to] walt wrote: > On 12/04/2009 11:39 AM, dhk wrote: >> ...

Click Here to receive this Complete Guide absolutely free. Arch Xorg If no devices become available, reconfigure udev or disable AutoAddDevices. [ 465.317] (II) Loader magic: 0x7e0220 [ 465.317] (II) Module ABI versions: [ 465.317] X.Org ANSI C Emulation: 0.4 [ 465.317] I would have preferred logs when xf86-video-vesa is not installed. I'm sure that there's a pattern here, but I'm not getting it.....This seems harder than it should.

Failed To Load Module Fbdev

That way this is not of much use for others who search the forums. Using a default monitor configuration. (==) Automatically adding devices (==) Automatically enabling devices (==) FontPath set to: /usr/share/fonts/misc/, /usr/share/fonts/TTF/, /usr/share/fonts/OTF, /usr/share/fonts/Type1/, /usr/share/fonts/100dpi/, /usr/share/fonts/75dpi/ (==) ModulePath set to "/usr/lib/xorg/modules" (II) Cannot locate Failed To Load Module Vesa Ubuntu Does every data type just boil down to nodes with pointers? (ee) Failed To Load Module "nv" (module Does Not Exist, 0) Join our community today!

Prepend [SOLVED] there and done.I see the problem. his comment is here But alas I don't (yet) know how to evaluate either of these.There's one more puzzle that I don't seem to yet understand. If your system doesn't > have lspci, "emerge pciutils". Blogs Recent Entries Best Entries Best Blogs Blog List Search Blogs Home Forums HCL Reviews Tutorials Articles Register Search Search Forums Advanced Search Search Tags Search LQ Wiki Search Tutorials/Articles Search Addscreen/screeninit Failed For Driver 0

Last edited by truebuilder (2011-11-02 20:07:15) Offline #4 2011-11-02 20:13:45 truebuilder Member Registered: 2011-11-02 Posts: 12 Re: [SOLVED] startx --> (EE) Failed to load module "mach64" ... "vesa" ... Contact Us - Advertising Info - Rules - LQ Merchandise - Donations - Contributing Member - LQ Sitemap - Main Menu Linux Forum Android Forum Chrome OS Forum Search LQ Interview for postdoc position via Skype Cost effective drivetrain maintanance Archeological evidence of nuclear warfare Are there any rules of thumb for the most comfortable seats on a long distance bus? this contact form Are you new to LinuxQuestions.org?

But your subtle reminder that root is a security risk _is_ an excellent point. Xorg No Devices To Configure I installed lxde first, then xorg-xinit, then xorg-server . 12 commentsshareall 12 commentssorted by: besttopnewcontroversialoldrandomq&alive (beta)[–]DragoonAethis 27 points28 points29 points 2 years ago*(6 children)Are you sure you've got xf86-video-nouveau installed? lspci can also be usefull.

And if that's the case, how come Ubuntu picks up on that automatically and Arch doesn't?

I'm going to just enjoy using Arch for a while but also lurk around the forums (perhaps something I know can be useful, payback & payforward both). Offline #21 2011-11-10 11:52:41 Gusar Member Registered: 2009-08-25 Posts: 3,506 Re: [SOLVED] startx --> (EE) Failed to load module "mach64" ... "vesa" ... Before, when startx failed, I only had the first two. Arch Linux Nvidia Before I loaded pacman -S xf86-video-mach64 I was failing to load "mach64"; after I added it I was failing to load "ati".

Perhaps this is a valuable clue.... Select the "xorg" product for bugs you find in this release. xorg.conf сгенерил?nepank ★★ (31.10.2014 23:25:42) СсылкаОтвет на: комментарий от nepank 31.10.2014 23:25:42xorg.conf сгенерил?Кончай советовать хернюdaemonpnz ★★★★★ (31.10.2014 23:31:04) СсылкаОтвет в этой строке: [ 53.822] (EE) No drivers available.Ordy (31.10.2014 23:34:07) СсылкаДрайвера navigate here You can name the file grblj.conf if you want Can you do one final test?

Please also check the log file at "/var/log/Xorg.0.log" for additional information. How can "USB stick" online identification possibly work? Last edited by Gusar (2011-11-14 20:12:10) Offline Pages: 1 Index »Newbie Corner »[SOLVED] startx --> (EE) Failed to load module "mach64" ... "vesa" ... When I get to the part where I startx, the screen flickers a bit, and then it drops me back into the terminal with the following message: [some stuff here] (EE)

To know or not to know ...... Device [1043:1632] Physical Slot: 16 Flags: bus master, fast devsel, latency 0, IRQ 34 Memory at fd000000 (32-bit, non-prefetchable) [size=16M] Memory at e0000000 (64-bit, prefetchable) [size=256M] Memory at fa000000 (64-bit, non-prefetchable) Thanks all, dhk Index | Next | Previous | Print Thread | View Threaded Gentoo Alpha AMD64 Announce Desktop Dev Doc Embedded GWN Hardened HPPA MIPS OSX Performance asked 5 years ago viewed 23357 times active 4 years ago Related 3Failed to load module 'nvidia'1Ubuntu 11.10 nvidia module failed to load (no module exists)0X doesn't start after Upgrade from

From your Arch log:[ 22.564] (**) MACH64(0): Depth 16, (--) framebuffer bpp 16Compare that with the code snippet I posted above from the Ubuntu log.Further from the Arch log:[ 22.669] (II) Offline #15 2011-11-09 19:26:43 karol Archivist Registered: 2009-05-06 Posts: 25,436 Re: [SOLVED] startx --> (EE) Failed to load module "mach64" ... "vesa" ... Two days of Googling turned up that ArchLinux's own Xorg Getting Started knows. I'm using xfce4 and when I run startx or startxfce4 I get errors saying no ati, vesa, fbdev modules and then no windows.

Offline #12 2011-11-09 18:32:34 truebuilder Member Registered: 2011-11-02 Posts: 12 Re: [SOLVED] startx --> (EE) Failed to load module "mach64" ... "vesa" ...